Πόσες φορές στα καταστήματα παπουτσιών έχουμε ακούσει από την πωλήτρια το “ε παπούτσι είναι θα ανοίξει όσο το φοράς”. Πολλές φορές αγοράζουμε παπούτσια που είναι πολύ στενά με την εντύπωση πως όσο περισσότερο τα φοράμε τόσο πιο άνετα θα γίνουν. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος όπως παρατηρούν οι ειδικοί. Ο πόνος είναι ένα αίσθημα που μας προειδοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά, με το να επιμένουμε να φοράμε ένα παπούτσι που μας πληγώνει κάνουμε μεγάλη ζημιά στο πόδι μας, που μπορεί να έχει ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

Εικόνα 1 Ο πόνος στα πόδια από πολύ στενά παπούτσια δημιουργεί πολλά προβλήματα

Ο πόνος στα πόδια από πολύ στενά παπούτσια δημιουργεί πολλά προβλήματα

Πρώτα απ όλα δεν ανοίγουν όλα τα παπούτσια. Δεδομένου ότι η ποιότητα σε υλικά και κατασκευή έχει μειωθεί πολύ είναι πολλά αυτά τα παπούτσια που δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα ανοίξουν. Ένα δερμάτινο παπούτσι ανοίγει σταδιακά και μέχρι ένα ορισμένο σημείο, κατάλληλο για να αγκαλιάζει σωστά το πόδι και αυτό γιατί το δέρμα έχει από μόνο του μια φυσική ελαστικότητα. Ένα πλαστικό παπούτσι όμως εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες το αν θα ανοίξει και το πόσο. Γι αυτό, πολλές φορές αγοράζουμε πλαστικά παπούτσια, που μπορεί μέσα σε 2 μέρες να χωράνε και τα δύο πόδια μας μέσα και άλλες φορές να μην ανοίγουν με τίποτα. Ποτέ μην αγοράζετε παπούτσια που σας στενεύουν πάρα πολύ στο κατάστημα, δεν ξέρετε αν θα ανοίξουν σίγουρα και πόσο θα ανοίξουν, οπότε μπορεί να πετάξετε τα λεφτά σας.

Εικόνα 2

Υπάρχουν τεχνητά μέσα για να ανοίξεις ένα παπούτσι στο σημείο που σε στενεύει. Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιήσετε κάποιο shoe stretcher για να ανοίξετε ένα παπούτσι ή να το πάτε σε κάποιον τσαγκάρη να σας κάνει αυτήν την δουλειά. Επίσης, όπου είναι απαραίτητο, πρέπει να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα επιθέματα για κάλους και εκδορές στα πόδια ή και πάτοι στο παπούτσι.

Εικόνα 3 Shoe Stretcher

shoe stretcher

Όπως και να έχει, το σωστό παπούτσι σε μέγεθος μπορεί να αναδείξει ένα όμορφο πόδι και να είναι πολύ άνετο χωρίς να καταπονεί το σώμα μας. Ένα ακατάλληλο παπούτσι δυσκολεύει ακόμα και την γενική στάση του σώματος και μπορεί να προκαλέσει και μακροχρόνια προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος ή στην μέση. Επιλέξτε σωστά τα παπούτσια σας, είναι θέμα υγείας!

Kim Kardashian seen shopping with her mother

Τα πολύ στενά παπούτσια της Kim Kardashian κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της