Όλοι ψάχνουμε το μυστικό της επιτυχίας και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. Όμως σύμφωνα με τον Tom Hanks, το μυστικό κρύβεται πίσω από την λέξη «όχι». Ο ίδιος αναφέρει πως είχε εφαρμόσει την συγκεκριμένη τακτική πολύ πριν γίνει διάσημος και πιστεύει πως αυτό τον οδήγησε στην επιτυχία που έχει σήμερα.

Όταν πρώτο ασχολήθηκε με την υποκριτική αρνήθηκε την συμμετοχή του σε πολλές ταινίες που δεν του άρεσαν. Ονόμασε την συγκεκριμένο κόλπο του “Tom Hanks rule” και έχει μείνει μέχρι και σήμερα ένας κανόνας το οποίο ακολουθούν οι πιο επιτυχημένοι και συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι στον κόσμο.

Ο ίδιος υποστηρίζει: «Με το να λες ναι, απλά δουλεύεις. Με το να λες όχι, σημαίνει ότι επέλεξες το είδος της ιστορίας που θες να πεις και το είδος του χαρακτήρα που θες να παίξεις». Με την συγκεκριμένη τακτική ουσιαστικά θέτουμε τις προτεραιότητες στην ζωή μας, χωρίς να λέμε ναι σε κάτι μόνο και μόνο για να βοηθάμε τους άλλους. Το πιο σημαντικό είναι να μην ανεχόμαστε κανέναν να μας στερήσει της προσωπική μας ευτυχία.