Τοματοκεφτέδες για το τέλειο ορεκτικό σε ένα τραπέζι. Είναι ζουμεροί, light και πεντανόστιμοι. Μπορείς να τους κάνεις πικάντικους με λίγο τσίλι.

Συστατικά

  • 250γρ ώριμα ντοματίνια διαφόρων χρωμάτων
  • ½ ματσάκι μαϊντανός πλατύφυλλος (15γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ζεστή σάλτσα τσίλι
  • 30γρ τυρί φέτα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε τέταρτα τις ντομάτες. Διαλέξτε τα φύλλα μαϊντανού. Στη σανίδα σας, ανακατέψτε και τα δύο με τη ρίγανη, ½ κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί και μετά αλατοπιπερώστε την με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Μοιράζουμε το μισό σε δύο πιάτα ως σαλάτα, αφήνοντας τα υπόλοιπα στο ξύλο κοπής.
  2. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Καθαρίζουμε, κόβουμε στη μέση και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι, το αυγό και μερικές σταγόνες σάλτσας τσίλι. Τρίψτε πάνω από το μεγαλύτερο μέρος της φέτας, ανακατέψτε καλά, χωρίστε σε έξι και πλάθετε σε τραχιά στρογγυλά μπιφτέκια – θα αισθανθούν λίγο μαλακά, αλλά θα συμβούν μαγικά πράγματα καθώς θα μαγειρευτούν. Τηγανίζουμε σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Θρυμματίστε την υπόλοιπη φέτα πάνω από τις ντοματοσαλάτες και μετά σερβίρετε με τις τηγανητές και μια επιπλέον δόση σάλτσας τσίλι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!