Αυτή η έξυπνη συνταγή για τοστ χρησιμοποιεί ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί, το τελευταίο κομμάτι τυρί και το τελείωμα μιας πέστο. Γρήγορο, εύκολο και σούπερ ικανοποιητικό ειδικά για πρωινό.

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού πέστο
  • 2 φέτες ψωμί
  • 40g τυρί, όπως τσένταρ ή μοτσαρέλα, τριμμένο ή κομμένο σε φέτες
  • 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • σαλάτα, για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Απλώστε τη πέστο πάνω από το ψωμί και, στη συνέχεια, προσθέστε τη μία φέτα με το τυρί και την ντομάτα. Αλέστε λίγο μαύρο πιπέρι και στρώστε τα δύο κομμάτια ψωμιού μαζί.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και χαμηλώνουμε το σάντουιτς στο τηγάνι με μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά του ψωμιού και το τυρί να αρχίσει να λιώνει. Αναποδογυρίστε το τοστ και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές και να λιώσει τελείως το τυρί.
  3. Βγάζουμε από το τηγάνι, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε ζεστό, με σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Το τοστ στα άλλα σπίτια είναι πάντα νοστιμότερο! Δείτε γιατί!