Το σπιτικό τραγανό καλαμάρι είναι γρήγορο, εύκολο και σίγουρα αξίζει τον κόπο. Dip σε κρεμώδη μαγιονέζα με σκόρδο.

Συστατικά

  • φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
  • 250gr απλό αλεύρι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ισπανική καπνιστή πάπρικα (πολλά σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν πωλούν καπνιστή ισπανική πάπρικα. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε καμία, χρησιμοποιήστε την παραδοσιακή πάπρικα)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 500gr καλαμάρι, κομμένο σε δαχτυλίδια
  • 2 αυγά χτυπημένα

Για τη μαγιονέζα

  • 200ml μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ λεμόνι, μόνο χυμός

Μέθοδος

  1. Για τη μαγιονέζα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Για τα καλαμάρια, βάλτε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι, μεγάλη κατσαρόλα ή φριτέζα, ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση του τηγανιού. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όσο ζεσταίνεται το λάδι, βάζετε το αλεύρι, το καγιέν, την πάπρικα και το αλάτι σε μια μεγάλη σακούλα για σάντουιτς. Ρίξτε μέσα το καλαμάρι και ανακινήστε γύρω-γύρω να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Αυτό μπορεί να χρειαστεί να γίνει σε δύο παρτίδες, ανάλογα με το μέγεθος της τσάντας.
  3. Βουτήξτε τα αλευρωμένα καλαμάρια στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια ρίξτε προσεκτικά στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το λάδι και στραγγίστε για λίγο σε χαρτί κουζίνας πριν σερβίρετε με το σκόρδο και τη μαγιονέζα λεμονιού.

Καλή επιτυχία!