Τα μπισκότα σοκολάτας είναι ένα κλασικό και αγαπημένο επιδόρπιο που δεν παραλείπει ποτέ να ικανοποιήσει το γλυκό σας. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει στο να φτιάξετε μια παρτίδα από μαλακά και λαστιχωτά μπισκότα σοκολάτας που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 115 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 150 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρού αλευριού στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Διπλώστε ομοιόμορφα τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη.
  7. Ρίξτε στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμη μπισκότων στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 ίντσες.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας, γι’ αυτό προσέχετε τα μπισκότα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παραψηθούν.

Καλή επιτυχία!