Το κλειδί για να μαγειρεύετε νόστιμες, τραγανές φτερούγες κοτόπουλου κάθε φορά σε μια φριτέζα αέρα είναι να τις τηγανίζετε σε ένα μείγμα από λάδι, κορν φλάουρ και καρυκεύματα μέχρι να γίνουν τραγανές οι φλούδες τους πριν τις ρίξετε σε ένα κολλώδες γλάσο και να ψήσετε ξανά για λίγο.

Συστατικά

  • 450–500g φτερούγες κοτόπουλου με αφαιρεμένες μύτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κρασί ρυζιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, φρυγανισμένο
  • 1 μεγάλο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαζί τις φτερούγες κοτόπουλου, το ελαιόλαδο και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε μέσα το κορν φλάουρ, μια κουταλιά της σούπας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα φτερά.
  2. Τηγανίζουμε στον αέρα τις φτερούγες κοτόπουλου σε μία στρώση για 25 λεπτά στους 180 C, γυρίζοντας τα μισά του χρόνου μαγειρέματος.
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο ανακατεύοντας μαζί το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι από κρασί ρυζιού και το φρυγανισμένο σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Ρίξτε τα ψημένα φτερά στο γλάσο, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν καλά. Επιστρέψτε στη φριτέζα αέρα σε μία στρώση για άλλα 5 λεπτά.
  5. Ρίξτε τα φτερά άλλη μια φορά σε όποιο γλάσο έχει απομείνει. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!