Ζούμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης αλλά και της παραπληροφόρησης. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν συμβάλει σε τεράστιο βαθμό στο φαινόμενο αυτό και πλέον διάφορες πλατφόρμες ψάχνουν τρόπους για να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Το Twitter λοιπόν με την τοποθέτηση προειδοποιητικών ετικετών προσπαθεί να καταπολεμήσει τις παραπλανητικές ειδήσεις. Τα τελευταία χρόνια τα social media platforms έχουν κάνει εκτενείς ελέγχους για τα fake news και τις παραπλανητικές ειδήσεις. Πρόσφατα το Twitter αγοράστηκε από Έλον Μασκ, τον ιδρυτή της Tesla, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ιστότοπος πρέπει να είναι μια πλατφόρμα ελευθερίας του λόγου.


Με τις νέες ρυθμίσεις ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να βλέπει την ανάρτηση και να σχολιάζει στις αναρτήσεις οι οποίες έχουν προειδοποιητικές ετικέτες. Όμως η πλατφόρμα δεν θα προτείνει τέτοια tweets και τα retweet θα απενεργοποιούνται.

Ο Γιοέλ Ροθ, επικεφαλής ασφάλειας και ακεραιότητας στο Twitter, δήλωσε «ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος παρέμβασης για την αποφυγή βλάβης, διατηρώντας παράλληλα και προστατεύοντας τον λόγο στο Twitter».
Επίσης πρόσθεσε «Ενώ το χρονοδιάγραμμα για αυτό το έργο ξεκίνησε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάγκη για αυτήν την πολιτική ήρθε στο επίκεντρο ακόμη πιο ξεκάθαρα καθώς εξελισσόταν η σύγκρουση στην Ουκρανία».