Έμειναν φασόλια από χθες και δεν θες να τα πετάξεις; Καλά κάνεις! Φτιάξε μια συνταγή vegan καυτερή με τα φασόλια που περίσσεψαν! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα γλέιφεις τα δάχτυλά σου!

Συστατικά

  • 50g ρύζι μακρύκοκκο
  • υπολείμματα σπιτικών φασολιών φούρνου
  • 400 γρ μαύρα φασόλια κασσίτερου
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • ½ λάιμ, μόνο χυμός
  • μικρή χούφτα φρέσκο ​​κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Μέθοδος

  1. Ξεπλύνετε το ρύζι και στη συνέχεια μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το μισό ρύζι στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει. (Μόλις κρυώσει, μεταφέρετε σε ένα σφραγισμένο πλαστικό δοχείο και διατηρήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε στο τηγανισμένο ρύζι Tofu αργότερα μέσα στην εβδομάδα.) Τοποθετήστε το υπόλοιπο μαγειρεμένο, ζεστό ρύζι σε ένα πιάτο ή μπολ, για να το σερβίρετε.
  2. Εν τω μεταξύ, βάζετε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια που περίσσεψαν, μαζί με τα μαύρα φασόλια και τα υγρά τους από τη φόρμα. Προσθέστε το αλεσμένο κύμινο. Αφήνουμε να πάρουν βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε βάλτε χυμό λάιμ και ανακατέψτε με το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου.
  3. Σερβίρετε το τσίλι στο μαγειρεμένο, ζεστό ρύζι με ένα πασπάλισμα με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Το τσιζκέικ της Νέας Υόρκης με την γεμάτη γεύση!