Το απλό vegan στιφάδο είναι τόσο εύκολο στην Παρασκευή και γεμάτο γεύση.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 200g κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 200g σέλινο, κομμένο σε κύβους και φύλλα κρατημένα για γαρνίρισμα
  • 200g κόκκινο πιπέρι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα ανάμεικτα βότανα
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ή απλό αλεύρι
  • 400γρ φασόλια κανελίνι από κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 300g κατεψυγμένα μπιζέλια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την κόκκινη πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε καλά και τηγανίζετε για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο, την πάπρικα και τα μυρωδικά και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  2. Μετρήστε 600ml ζεστό νερό σε μια κανάτα και θρυμματίστε τον κύβο ζωμού. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε στο τηγάνι μαζί με τα φασόλια και τον πελτέ ντομάτας. Αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Προσθέστε τον αρακά και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
  3. Σερβίρετε το στιφάδο σε μπολ και γαρνίρετε με λίγο από το κρατημένο φύλλο σέλινου, λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Λαχανόσουπα: Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!