Αυτή η εύκολη συνταγή βελουτέ σούπας με κολοκυθάκια βουτύρου είναι εντελώς χωρίς γαλακτοκομικά! Έχει προσθέσει κόκκινο πιπέρι και τζίντζερ και είναι υπέροχα απαλό. Το ψήσιμο των κολοκυθιών, αντί να το βράσετε σε ένα τηγάνι, αναδεικνύει πραγματικά τη γεύση στη σούπα.

Συστατικά

  • 1,5 κιλό ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κολοκύθα βουτύρου, κομμένη σε κύβους 3 cm
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
  • 5cm κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ ρίζας, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C στον αέρα.
  2. Ρίξτε την έτοιμη κολοκύθα σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη σακούλα κατάψυξης με το κρεμμύδι, τα καρότα και την κόκκινη πιπεριά. Προσθέστε το μισό λάδι και αλατοπίπερο και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά. Βάλτε το σε μια μεγάλη φόρμα ψησίματος και απλώστε το ώστε να σχηματιστεί μια ενιαία στρώση.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Περιχύστε το μέλι, εάν το χρησιμοποιείτε, 5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
  4. Τοποθετούμε τη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και, όταν είναι ζεστό, προσθέτουμε το τζίντζερ και τηγανίζουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ψητά λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Επιστρέφουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και σερβίρουμε ζεστό με ψωμί κρούστας.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Ajo blanco: Η σούπα από τη νότια Ισπανία!

Leave a Reply

Your email address will not be published.