Τον έχεις συναντήσει σίγουρα. Ώρα να τον κερδίσεις…

Γιατί είναι ο τύπος που ξέρει τα πάντα. Πώς ξεκίνησε η οικονομική κρίση, πώς θα χάσεις κιλά και να πάρεις μυς, πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι, που να φας το καλύτερο σούσι αλλά και προβατίνα. Στην απέναντι γωνία… ο ξερόλας!

Μείνε ήρεμος

Τον εντόπισες με σχετική ευκολία στην παρέα. Δεν είναι και δύσκολο αλλά ΟΚ. Το μεγάλο μυστικό είναι να διατηρήσεις την ηρεμία του στον χείμαρρο… γνώσεων που ξεστομίζει. Κούνα το κεφάλι συγκαταβατικά σαν τα διακοσμητικά σκυλάκια στο αυτοκίνητο. Άστον να ξεδιπλώσει συμπαντικές αλήθειες. Λες και τις ξέρει και αυτός…

Ώρα για σεβασμό

Παραμόνευε όπως ο Μίλερ το ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ του Λεβαντόφσκι. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσεις σαν τον αγαπημένο παίχτη της Μέρκελ. Μόλις εντοπίσεις αποδεδειγμένα το λάθος για να τον κάνεις να αλλάξει και τις 50 αποχρώσεις του κόκκινου, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Δείξε μπροστά σε όλους πως ο ξερόλας δεν ξέρει ούτε πως αναπαράγεται η κουτσομούρα στην εποχή της. Game, set, match.

Παράτα τον

Κάνε το επικό που έκανα εγώ κάποτε στον πατέρα μου στο τάβλι. Τον κέρδισα μια φορά και από τότε δεν τον ξαναέπαιξα. Η παράδοση είναι 100% μαζί μου. Οπότε μόλις τον ξεφτιλίσεις σήκω και φύγε σαν κύριος. Δώσε ένα τέλος να αρμόζει όπως τραγουδάει ο Σφακιανάκης και κάνε μια έξοδο μεγάλη. Να σε χειροκροτήσουν όλοι, τα πλήθη μάγεψε και πάλι. Τέλοσπαντων πες καληνύχτα και σήκω φύγε (που σου μιλάω…).

Βασική αρχή

Ο τρόπος αντιμετώπισης του ξερολίξ είναι να μην έρχεσαι σε αντιπαράθεση μαζί του. Αυτό τον θρέφει. Μην προσπαθείς να του επιβληθείς γιατί είναι νευρόσπαστος. Και θα χαλάσεις εσύ την διάθεσή σου και αυτός δεν θα αλλάξει γνώμη. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό θα κάνεις. Όσο πιο αποστασιοποιημένος είσαι, τόσο πιο εύκολα τον έχεις. Είμαι σίγουρος πως θα θες να του πεις δυο σελίδες με αυτοσχέδια μπινελίκια, αλλά συγκρατήσου.

ΟΚ, στην τελική ρώτα τον ποιος έγινε πρώτα. Η κότα ή το αυγό…