Θέλεις να φας ένα burger σπιτικό εδώ και καιρό αλλά σκέφτεσαι τις θερμίδες και κάνεις πίσω; Όχι πια, γιατί εγώ θα σου δείξω τώρα ένα νόστιμο burger με σολομό super υγιεινό με λίγες θερμίδες για να διώξεις πια τις λιγούρες.

Υλικά

1/2 κιλό σολομό άψητο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας Sriracha
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σπόροι σουσαμιού
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, λιωμένο
2 κρόκοι αυγών
3 κοτσάνια πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι Κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετούμε ένα ένα κομμάτι ξεχωριστά στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να κοπεί σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το μείγμα του σολομού σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, τα πράσινα κρεμμύδια, το τζίντζερ, το σκόρδο, τις σάλτσες, το σησαμέλαιο και το αλάτι με το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 μπιφτέκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Πασπαλίζουμε τα άψητα μπιφτέκια με σουσάμι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε 5 λεπτά για κάθε πλευρά.

Μπορούμε να γεμίσουμε τα ψωμάκια ολικής με ότι εμείς θέλουμε!