Αυτές οι ελαφριές γλυκές τάρτες ζαχαροπλαστικής και κρέμα πατισερί είναι απλές στην κατασκευή και δείχνουν εκπληκτικές. Χρησιμοποιήστε τα δικά σας αγαπημένα φρούτα.

Συστατικά

Για τη γλυκιά ζύμη

  • 350gr απλό αλεύρι
  • αλάτι
  • 125gr ανάλατο βούτυρο, ισιωμένο ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας σε πάχος 1cm, παγωμένο στο ψυγείο
  • 125gr άχνη ζάχαρη
  • 2 αυγά, ολόκληρα και 1 αυγό, μόνο κρόκος
  • 1 αυγό, μόνο κρόκος, χτυπημένο

Για κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 500ml γάλα πλήρες
  • 2 βανίλιες
  • 6 αυγά, μόνο κρόκοι
  • 120gr άχνη ζάχαρη
  • 50gr απλό αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας kirsch

Υλικά για τα toppings

  • 400gr φράουλες
  • 100gr κόκκινα φραγκοστάφυλα
  • 100gr φραγκοστάφυλα
  • 100gr βατόμουρα

Για το σερβίρισμα

  • 4 κουταλιές της σούπας διάφανη μαρμελάδα βερίκοκο
  • 50gr ζάχαρη άχνη
  • 100gr πράσινα φιστίκια

Μέθοδος

  1. Για τη γλυκιά ζύμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C/170C. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε 12 x 8cmσε φόρμες με χαλαρό πάτο.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο στο αλεύρι και τρίψτε το μείγμα.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε τα αυγά και τον κρόκο αυγού και στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με ξύστρα ζύμης, ή σπάτουλα, μέχρι να ενωθεί η ζύμη σε μια μπάλα.
  4. Αλευρώνετε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας, ρίχνετε τη μπάλα ζαχαροπλαστικής πάνω της και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε τετράγωνο σχήμα, για να απλώνεται ευκολότερα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει για μια ώρα.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και αλευρώνουμε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ρολό πάχους 2-3 χιλιοστών και στρώνουμε τις 12 φόρμες αφήνοντας μια προεξοχή ζύμης. Τοποθετούμε από πάνω λίγη λαδόκολλα και γεμίζουμε με κόκκους. Ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Μόλις κρυώσουν, τοποθετήστε τις θήκες για τάρτες σε ένα ταψί και ψήστε για 15 λεπτά. Βγάλτε το χαρτί και τα φασόλια, αλείψτε με χτυπημένο κρόκο αυγού και βάλτε το ξανά στο φούρνο για 8 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια κόψτε τις άκρες και ανασηκώστε τις σε μια σχάρα ψύξης.
  8. Για την κρέμα πατισερί, τοποθετήστε το γάλα, τους σπόρους βανίλιας και τους λοβούς σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετε όμως.
  9. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα και να ασπρίσει. Προσθέστε σταδιακά το ζεστό γάλα και τη βανίλια στο μείγμα των αυγών, χτυπήστε μαζί και στη συνέχεια επιστρέψτε το μείγμα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και μετά αδειάστε σε ένα καθαρό μπολ. Τοποθετούμε ένα κύκλο λαδόκολλας πάνω στο μείγμα, για να σταματήσει να σχηματίζεται φλούδα.
  10. Αν θέλετε να αρωματίσετε την κρέμα με κιρς, προσθέστε την στην κρέμα μόλις κρυώσει.
  11. Για να φτιάξετε τις τάρτες φρούτων, ρίξτε την κρέμα πατισερί με κουτάλι σε ένα σακουλάκι και περάστε μέσα στις θήκες ζαχαροπλαστικής. Γεμίστε τις τάρτες με τις φράουλες, τα κόκκινα φραγκοστάφυλα ή τα φραγκοστάφυλα και τα βατόμουρα.
  12. Βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε για να χαλαρώσει και να γίνει πιο ρευστή. Αλείφουμε ελαφρά τα φρούτα να γλασάρουν.
  13. Για να σερβίρετε, τοποθετείτε τις τάρτες σε βάση για κέικ και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με μύτη ή φιστίκια Αιγίνης.

Καλή επιτυχία!