Αυτή η γρήγορη σούπα κοτόπουλου και καλαμποκιού είναι ένας τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα κοτόπουλου που περισσεύουν από ένα ψητό. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​ζωμό αντί για κύβους.

Συστατικά

  • 1 ½ κύβοι ζωμού κοτόπουλου
  • 198 γρ καλαμπόκι σε κονσέρβα, στραγγισμένο
  • 100g μαγειρεμένο κρέας κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 25g κορν φλάουρ
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής, καλά χτυπημένο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Βάλτε τους κύβους ζωμού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε 900 ml νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθούν οι κύβοι του ζωμού. Προσθέστε το γλυκό καλαμπόκι και το κοτόπουλο και σιγοβράστε απαλά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μείγμα κορν φλάουρ στο ζωμό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξουν. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό πάνω από τη ζεστή σούπα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με ένα πιρούνι για να μοιράζονται τα νήματα των αυγών. Ρίξτε τη σούπα σε ζεστά μπολ και πασπαλίστε με μαϊντανό, αν τη χρησιμοποιείτε.

Καλή επιτυχία!