Αυτή η θρεπτική και νόστιμη βελουτέ σούπα με κολοκύθα και φακή θα σε κρατήσει ζεστή τις κρύες μέρες που είναι ήδη εδώ.

Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια κολοκύθα

1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 καρότο, ψιλοκομμένο

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζάνι κόκκινες φακές

1/2 – 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι

4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις κόκκινες φακές πολύ καλά με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και στη συνέχεια την κολοκύθα και το καρότο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Μειώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαγευρεύοντας για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τις κόκκινες φακές, το κύμινο και το θυμάρι ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές για περίπου 30 λεπτά. Χτυπάμε τη σούπα σε ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και σερβίρουμε.

About The Author