Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι πέθανε μέσα σε λίγες ώρες ο ένας από τον άλλο μετά από σχεδόν οκτώ δεκαετίες γάμου.

Η June και ο Hubert Malicote, και οι δύο ηλικίας 100 ετών, από το Οχάιο ήταν παντρεμένοι για 79 χρόνια και η ιστορία του έρωτά τους έληξε την περασμένη εβδομάδα.

Ο γιος τους Σαμ, 76 ετών, είπε ότι η μητέρα του αρρώστησε βαριά μια μέρα μετά από την Ημέρα των Ευχαριστιών και τέθηκε σε φροντίδα μέχρι το τέλος της ζωής της στο Hospice of Hamilton στο Οχάιο, είπε στην Dayton Daily News.

Το να βλέπει την υγεία της συζύγου του να επιδεινώνεται ήταν συναισθηματικά σκληρό για τον Hubert, ο οποίος «καταρρακώθηκε» και εισήχθη στο ίδιο κέντρο φροντίδας αμέσως μετά.

Το ζευγάρι ήταν μαζί μέχρι το τέλος καθώς μοιράζονταν ένα δωμάτιο στον ξενώνα όπου παρέμειναν αναίσθητοι για πέντε ημέρες.

Ο Hubert πέθανε στις 30 Νοεμβρίου γύρω στις 21:00 και σύμφωνα με τον Sam ο θάνατός του προκλήθηκε από μια ανακοπή καρδιάς. Περίπου 20 ώρες αργότερα, την 1η Δεκεμβρίου γύρω στις 6 μ.μ., πέθανε και η June.

«Έφυγαν μαζί», είπε ο Σαμ. “Νιώθω λυπημένος, αλλά δεν θα έπρεπε. Ποιος μπορεί να περιμένει να ζήσει μια τέτοια ζωή;” Συνεχίζει λέγοντας: «Έζησαν μια μακρά, ευτυχισμένη ζωή μαζί και ήταν αφοσιωμένοι στον Θεό και την οικογένεια».

Τόσο η June όσο και ο Hubert μεγάλωσαν στο Κεντάκι και γνωρίστηκαν σε μια λειτουργία στην εκκλησία το 1941.  Aντάλλαξαν όρκους ένα χρόνο αργότερα, σε ηλικία 20 ετών, όταν ο Hubert βρισκόταν στο σπίτι με άδεια από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Χάμιλτον του Οχάιο, όπου ο Hubert άρχισε να εργάζεται στην οικονομική και λιανική εταιρεία τεχνολογίας Diebold Inc, ενώ η June ήταν μαμά που έμενε στο σπίτι. Ήταν περήφανοι γονείς τριών παιδιών που είχαν τότε επτά εγγόνια και 11 δισέγγονα.

Η ιστορία αγάπης της June και του Hubert έχει γίνει πρωτοσέλιδο στο παρελθόν. Όταν γιόρτασαν την 79η επέτειο του γάμου τους τον Ιούνιο, το ζευγάρι μίλησε με το Today Parents για να μοιραστεί πώς κατάφεραν να κάνουν τη σχέση τους να διαρκέσει.

Ο Hubert είπε ότι ποτέ δεν μπήκαν σε σοβαρή διαμάχη, αλλά αναγνώρισε ότι η ζωή έχει τα προβλήματά της μερικές φορές. Ο αφοσιωμένος σύζυγος είπε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή χωρίς την June, με την οποία επέζησε από τη Μεγάλη Ύφεση μέχρι την πανδημία του Covid-19.

«Δεν περάσαμε τη ζωή μας χωρίς προβλήματα, αλλά ποτέ δεν θα κάναμε τίποτα για να πληγώσουμε ο ένας τον άλλον», είπε.

«Εάν υπάρχει διαμάχη, ίσως χρειαστεί να φύγετε για μερικά λεπτά. Μετά ξαναμπαίνεις και αλλάζεις θέμα ή το επιλύεις».