Ζουμερό κοτόπουλο με μακαρόνια σε υπέροχη σάλτσα κύκνος!

Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

  • 4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 200 γραμμάρια το καθένα)
  • 200γρ σπανάκι, φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο
  • 100γρ τυρί φέτα, τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ σάλτσα KYKNOS Ναπολετάνα
  • 200g σάλτσα KYKNOS Basilico
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, για να εξισορροπηθεί η οξύτητα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Για σερβίρισμα:

  • Μαγειρεμένα ζυμαρικά της επιλογής σας (περίπου 100 γραμμάρια ξηρά ζυμαρικά ανά άτομο)
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού, για γαρνίρισμα
  • Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα.
  2. Προετοιμάστε το σπανάκι: Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​σπανάκι, ζεματίστε το γρήγορα σε βραστό νερό, στη συνέχεια στραγγίστε το και στύψτε το υπερβολικό νερό. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο, αποψύξτε και στύψτε το υπερβολικό νερό.
  3. Γεμίστε το κοτόπουλο: Κάντε μια βαθιά σχισμή στο πλάι κάθε στήθους κοτόπουλου για να δημιουργήσετε μια τσέπη. Γεμίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με ίση ποσότητα σπανάκι και φέτα. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα και έξω και με ρίγανη.
  4. Σοτάρουμε το κοτόπουλο: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να κλειδώσετε τους χυμούς.
  5. Μεταφέρετε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
  7. Ανακατεύουμε τις σάλτσες: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει το σκόρδο αλλά να μην ροδίσει.
  8. Προσθέστε τις σάλτσες Napoletana και Basilico: Ανακατέψτε τις σάλτσες Kyknos Napoletana και Basilico. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή.
  9. Προσθέστε τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  10. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά: Όσο το κοτόπουλο ψήνεται και η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  11. Συναρμολογήστε το πιάτο: Κόψτε τα ψημένα στήθη κοτόπουλου και τακτοποιήστε τα σε ένα κρεβάτι με μαγειρεμένα ζυμαρικά. Ρίξτε με κουτάλι τη συνδυασμένη σάλτσα Napoletana και Basilico πάνω από το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά.
  12. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Ο συνδυασμός της σάλτσας Basilico και Napoletana από την KYKNOS θα προσφέρει μια πλούσια και αρωματική γεύση που συμπληρώνει όμορφα το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά.

Η KYKNOS παρουσιάζει δύο νέα, εξαιρετικά προϊόντα στην κατηγορία των σαλτσών για ζυμαρικά, ενισχύοντας την ηγετική της θέση ως κορυφαίος παραγωγός τοματικών προϊόντων. Η εταιρεία, αφοσιωμένη στη συνεχή καινοτομία και εξέλιξη, προσθέτει δύο απολαυστικές προτάσεις, τη Basilico και τη Napoletana, από 100% ελληνικές τομάτες και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προσφέροντας μια πλούσια ποικιλία γεύσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Με την ποιότητα ως κύριο μέλημά της, η εταιρεία επεκτείνει τη δυναμική της παρουσία σε όλες τις κατηγορίες των τοματικών προϊόντων, προσφέροντας πάντα μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Οι νέες σάλτσες, συμπληρώνοντας τη σειρά των σαλτσών φέτα, πικάντικη, μανιτάρι, ελιές και κανέλα-γαρύφαλλο, έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις των καταναλωτών, μετατρέποντας κάθε μαγείρεμα σε μια απολαυστική διαδικασία. Οι σάλτσες Basilico και Napoletana φέρουν πιστοποίηση vegan και είναι χωρίς γλουτένη και συντηρητικά.

Με τη δέσμευσή της στην καινοτομία και την ποιότητα, η KYKNOS ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του κοινού, επιδιώκοντας να είναι η κύρια επιλογή για όσους αναζητούν υψηλή ποιότητα και απόλαυση στο τραπέζι τους.