Χαλούμι, ντοματίνια, ρίγανη και λίγο τσίλι συνδυάζονται για να φτιάξουν ένα εκπληκτικό δείπνο με ζυμαρικά μεσοβδόμαδα.

Συστατικά

Για τα ζυμαρικά

  • 250g ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 250g τυρί χαλούμι, κομμένο σε κύβους 1 cm
  • 400g ντοματίνια σε κονσέρβα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 400g πένες, μαγειρεμένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Για τη σαλάτα

  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φύλλα ρόκας 75g
  • 1 μαρούλι Little Gem, κομμένο στη μέση, τα φύλλα χωρισμένα, πλυμένα
  • 75g άλλα φύλλα σαλάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Μέθοδος

  1. Για τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα ντοματίνια και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι στο τηγάνι που ψήθηκαν οι ντομάτες και τηγανίστε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το τυρί χαλούμι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε τα ντοματίνια σε κονσέρβα και αφήστε τα να βράσουν, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα φρέσκα ντοματίνια και τη ρίγανη και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.
  4. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Για τη σαλάτα, χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα και το ξύδι μαζί σε ένα μπολ και μετά ανακατέψτε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.
  6. Βάζουμε όλα τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  7. Για να σερβίρετε, ρίχνετε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Βάζετε δίπλα τη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Παστινάκια σφενδάμου: Απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή!