Απλά ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο που είναι έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά. Αυτή η συνταγή κάνει δύο γενναιόδωρες μερίδες ή τρία ελαφρύτερα γεύματα. Είναι επίσης πολύ εύκολο να διπλασιαστεί.

Συστατικά

  • 150g ζυμαρικά, κάθε είδους
  • 150g μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες ή ½ μικρό κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 120g το καθένα), κομμένα σε κομμάτια περίπου 3cm
  • καλή πρέζα αποξηραμένα νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 100ml διπλή κρέμα
  • ½ μικρό λεμόνι, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Γεμίζουμε στο μισό ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 7–12 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τρία λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος των ζυμαρικών, προσθέτουμε το μπρόκολο στο νερό και μαγειρεύουμε με τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ή το κρεμμύδι σε φέτες για 1-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια σολομού και το τσίλι, και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό, γυρίζοντας τον σολομό 3-4 φορές. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών (περίπου 100ml).
  4. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε τον σολομό για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά (προσθέτουμε επιπλέον νερό αν πήξει πολύ η σάλτσα.) Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα επιστρέφουμε στο τηγάνι. Προσθέστε την κρεμώδη σάλτσα σολομού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρά.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Ανάποδο κέικ αχλάδι με πινελιά τζίντζερ!