Τα μακαρόνια είναι αδυναμία, είναι η λέξη κλειδί για κάθε σπίτι που θέλει να ετοιμάσει κάτι γρήγορο και γευστικό. Είναι το φαγητό που δεν θα αφήσει το έτερον ήμισυ ασυγκίνητο και σίγουρα νηστικό. Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν 3 μικρά κολπάκια. Αν θέλεις να λέγεσαι μάστερ στη κουζίνα διάβασε παρακάτω και δεν θα χάσεις.

1197885

Τι να κάνεις αν κολλήσουν τα μακαρόνια

Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες να κάνεις είναι να βάλεις οποιαδήποτε λιπαρή ουσία δηλαδή λάδι ή βούτυρο λυπάμαι αλλά έχασες. Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια δεν θα κρατήσουν τη σάλτσα μετά, άσε που θα φορτωθείς με έξτρα θερμίδες. Αν τα μακαρόνια σου λοιπόν βράσουν πιο γρήγορα για να μη κολλήσουν μέχρι να τα σερβίρεις, πρόσθεσε λίγη σάλτσα. Αν πάλι δεν θες κάτι τέτοιο μπορείς να τα “ξεπλύνεις”, ναι καλά διάβασες, με κρύο νερό προκειμένου να φύγει το άμυλο, η βασική αιτία που τα κάνει να κολλάνε μεταξύ τους.

makaronisause600_110127_W30223

Σε 60” έτοιμα μακαρόνια!

Σου ακούγεται τρελό έτσι; Μάθε πως θα το κάνεις: Πάρε μια σακούλα από αυτές που σφραγίζονται καλά και βάλε μέσα τα μακαρόνια που θες να μαγειρέψεις την επόμενη μέρα. Γέμισε ένα μπολ με νερό και βύθισε μέσα τη σακούλα. Την επόμενη μέρα απλά ζεσταίνεις νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετείς τα μακαρόνια για 1 λεπτό.

pasta1

Τα μακαρόνια της επόμενης μέρας

Αν έχουν περισσέψει μακαρόνια από την προηγούμενη μέρα και να είναι χωρίς σάλτσα μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα μπολ και να ζεστάνεις λίγο νερό στον βραστήρα και ρίξε το καυτό νερό από πάνω. Μόλις περάσει 1 λεπτό μπορείς να τα σουρώσεις και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αν πάλι θες να τα ζεστάνεις στον φούρνο βρέξε λίγο χαρτί κουζίνας και σκέπασε τα μακαρόνια. Αν τα έχεις κάνει με σάλτσα φρόντισε να τα σκεπάσεις με ένα καπάκι πριν τα βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων αλλά να τα ανακατεύεις αρκετά συχνά προκειμένου να δέσει ξανά η σάλτσα.