Το χοιρινό είναι αγαπημένο κρέας όλων!! Η αλήθεια είναι ότι μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, γι’ αυτό το επιλέγουμε, ιδιαίτερα τις καθημερινές που ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Εμείς όμως σήμερα θα σας προτείνιυμε μία συνταγή για τηγανιτές μπριζόλες….αλλλιώς. Γρήγορη και εύκολη αλλά είμαστε σίγουροι ότι όσοι τη δοκιμάσετε θα εκπλαγείτε γευστικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουτ. τσίλι σε σκόνη
  • 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι – αφού πρώτα έχουμε κρατήσει 2 κουταλιές της σούπας –  με τη σκόνη σκόρδου και τη σκόνη τσίλι. Πανάρουμε τις μπριζόλες με το μείγμα από το αλεύρι και τις τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο.
Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζάνι λάδι μέχρι να γυαλίσει. Μαγειρεύετε τις χοιρινές μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν, 4-5 λεπτά ανά πλευρά. Τις μεταφέρες σε ένα πιάτο και καθαρίζετε το τηγάνι. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνετε λίγο λάδι και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς, για 15-20 λεπτά. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Στη συνέχεια πασπαλίστε με το αλεύρι που έχετε κρατήσει. Μαγειρέψτε μέχρι το αλεύρι να μην είναι πλέον ωμό, περίπου ένα λεπτό. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά, έως ότου αρχίσει να πήζει η κρέμα. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Μπορείτε να συνοσεύσετε τις μπριζόλες είτε με αρωματικό ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλή σας απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.