Το κακάο είναι δώρο στην ανθρωπότητα, ειδικά τώρα που κάνει κρύο. Με τους παρακάτω τρόπους θα βρεις την ιδανική συνταγή για σένα!

Παραδοσιακό και κλασικό

Σε μία μεγάλη κούπα (ή μπρίκι) βάλε γάλα μέχρι να είναι περίπου 3/4 γεμάτη και πρόσθεσε 2 κουτάλια του γλυκού κακάο μαγειρικής και 3-4 κουτάλια του γλυκού ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι, προσπαθώντας να “σπας” τους σβώλους κακάο στα τοιχώματα της κούπας. Μη φοβάσαι αν κάποιοι σβώλοι παραμείνουν, θα λιώσουν καθώς θα ζεσταίνεται το γάλα. Αν χρησιμοποίησες κούπα, βάλε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου μισό με ένα λεπτό σε υψηλή τάση. Αν προτίμησες μπρίκι, ψήσε το γάλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να είναι όσο ζεστό επιθυμείς. Σε κάθε περίπτωση, ανακάτεψε το μία ακόμα φορά και μπορείς να το απολαύσεις όπως πρέπει!

Cocoa_cup

Πικάντικο και εξωτικό

Με τον ίδιο τρόπο όπως στην κλασική συνταγή, βάλε το γάλα και το κακάο σε μια κούπα. Πρόσθεσε 3-4 κουτάλια του γλυκού μαύρη ή καστανή ζάχαρη, λίγη κανέλα και ελάχιστο πιπέρι καγιέν. Αν σου αρέσει πολύ, μπορείς να προσθέσεις και λίγο ginger. Ζέστανε το κακάο σου όπως το κλασικό, ανακάτεψε άλλη μία φορά και απόλαυσε… υπεύθυνα!

Vegan και μυρωδάτο

Γέμισε μέχρι τα 3/4 την κούπα ή το μπρίκι σου με γάλα σόγιας (ιδανικά βανίλιας αλλά και με γεύση σοκολάτας ή κλασικό, αν προτιμάς), αμυγδάλου ή φουντουκιού και πρόσθεσε 2 κουτάλια του γλυκού κακάο μαγειρικής και 2-4 κουτάλια του γλυκού ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου. Ζέστανε με τον ίδιο τρόπο όπως το κλασικό, ανακάτεψε και θα απολαύσεις έχεις το τέλειο ρόφημα!

Kakao 2

Irish cocoa

Ακολούθησε όλα τα βήματα που δίνω στο παραδοσιακό κακάο, αλλά τώρα μπορείς να προσθέσεις στην κούπα σου ένα σφηνάκι από το αγαπημένο σου ρούμι ή λικέρ. Ζέστανε, ανακάτεψε και απόλαυσε υπεύθυνα…

Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις κάθε συνταγή όπως είναι, αλλά μη φοβηθείς να τις προσαρμόσεις στο γούστο και τη διάθεσή σου για να δημιουργήσεις τη μία, υπέρτατη κούπα κακάο για σένα!