Χωρίς αυγά και περιττό λάδι, ψήνονται στο φούρνο και φέρνουν μία ευχάριστη αλλαγή στο κλασικό πιάτο

Υλικά:

1/2 κιλό ανάμεικτος κιμάς (βόειο και χοιρινό)

1 κύβος λαχανικών

1 κουταλάκι πάστα ντομάτας

1 κουταλάκι κοφτό μουστάρδα

1/4 κουταλάκι ζάχαρη

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα κάρυ

1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τον κύβο λαχανικών πάνω από τον κιμά με τα χέρια μας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθουμε μικρές μπάλες, τις οποίες τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180ΊC για 10-30′, ανάλογα το μέγεθος που φτιάξαμε τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε.

Μικρά μυστικά:

Στην παραπάνω μορφή τρώγονται πολύ εύκολα και κρύα (όχι ότι τα κεφτεδάκια γενικά δε τρώγονται και κρύα). Αν προτιμούμε, μπορούμε να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε, όπως στην παραδοσιακή συνταγή. Όσον αφορά τα υλικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κύβο βοδινού αντί κύβου λαχανικών, να χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα είδος κιμά και να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με στέβια ή να την παραλείψουμε τελείως.