Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μια έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξεις κάτι εύκολο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου και θα συνοδεύσει το κρασί σας. Μη το σκέρφτεσαι άλλο, το ιδανικό είναι αυτά τα μπισκοτάκια ζαμπόν.

Υλικά

3 1/2 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
3/4 κουτ. μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουτ. αλάτι
1/2 γ. (1 ραβδί) κρύο  βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, συν 2 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο
1 3/4 γ. γάλα
Φέτες ζαμπόν

Τριμμένο τσένταρ
Σάλτσα μουστάρδας με Βερύκοκο (Δες πιο κάτω)

Σάλτσα μουστάρδας
1/2 γ. μαρμελάδα βερύκοκο
2 κουταλιές της σούπας. μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας. μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε το μείγμα με το κρύο βούτυρο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύουμε το μείγμα αλευριού με το γάλα. Ζυμώνουμε το μείγμα σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε σε ορθογώνια. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αλείφουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε το ζαμπόν, το τσένταρ και το ζαμπόν.