Τα λαζάνια είναι από τις πιο γεμάτες και νόστιμες συνταγές. Τα έχει όλα και αρέσει σε όλους. Σήμερα, θα δούμε την απόλυτη συνταγή για λαζάνια που θα γίνει η νέα αγαπημένη σας. Δείτε τι θα χρειαστείτε και ας ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την πεντανόστιμη αυτή συνταγή:

Τι θα χρειαστείτε για τα λαζάνια;

  • 30γρ. βούτυρο

  • 200γρ. καπνιστή πανσέτα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο και ξιλοκομμένο

  • 1 μεγάλο σέλινο ψιλοκομμένο

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς

  • 1/2 κτσ αλάτι

  • 1 κτσ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 200ml λευκό κρασί

  • 400γρ. κομμένες ντομάτες, φρέσκιες ή συσκευασμένες

  • 250ml νερό

  • 150ml πλήρες γάλα

  • (Για την μπεσαμέλ)

  • 80γρ. βούτυρο

  • 80γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 λίτρο γάλα

  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη

  • λίγο μοσχοκάρυδο

  • 8 φύλλα λαζάνια

  • 50γρ. παρμεζάνα

λαζάνια

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε την ψιλοκομμένη πανσέτα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι το λίπος να αρχίσει να λιώνει. Έπειτα, αφαιρέστε από το τηγάνι την μαγειρεμένη πανσέτα και αφήστε στην άκρη σε ένα πιάτο. Προσθέστε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Σιγομαγειρέψτε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε πίσω την πανσέτα και τους κιμάδες. Αλατοπιπερώστε. Αυξήστε την ένταση της φωτιάςς ανακατεύοντας ελαφρά για 5-10 λεπτά έως ότου τα υγρά έχουν εξατμιστεί. Προσθέστε το λευκό κρασί και με μία ξύλινη κουτάλα ξύστε τυχόν κρέας που έχει κολλήσει στον πάτο ή στα τοιχώματα. Μαγειρέψτε για άλλα λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και το λευκό κρασί.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140° C. Προσθέστε τις κομμένες ντομάτες και το νερό στο τηγάνι. Ανακατέψτε και και μαγειρέψτε λίγο ακόμη με το καπάκι. Έπειτα, βάλτε το μείγμα στον φούρνο για 3 ώρες μαζί με το καπάκι. Προσοχή, εάν το μείγμα αρχίσει να δείχνει αρκετά ξηρό, ρίξτε άλλα 100ml νερό.
  4. Μετά τις 3 ώρες στον φούρνο, προσθέστε το γάλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά χωρίς το καπάκι, για 5-10 λεπτά ώστε να πιει όλα τα νερά του.
  5. Για την Μπεσαμέλ: Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατέψτε μαζί με το αλεύρι για 2 λεπτά. Χαμηλώστε την φωτιά όσο ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Αυξήστε ξανά την ένταση ανακατεύοντας συνεχώς ενώ η σάλτσα γίνεται πιο παχύρρευστη. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μοσχοκάρυδο. Όταν λιώσει το τυρί αφαιρέστε από την φωτιά.
  6. Συναρμολογήστε τα λαζάνια. Ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο στο ταψί για τα λαζάνια πριν τα βάλετε. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  7.  Βάζετε μία στρώση από λαζάνια, 1/4 του κιμά και απλώνετε ομοιόμορφα. Ρίχνετε και 1/5 της μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Στο τελευταίο στρώμα ρίχνετε και παρμεζάνα. Ψήστε για 35 λεπτά. Αφήστε να κάτσει για μερικά μέχρι να σερβίρετε τα λαζάνια. Είναι έτοιμα για κατανάλωση και θα ξετρελαθείτε με την γεύση τους!

Δείτε ακόμη: Τυρένια λαζάνια με σπανάκι