Είμαστε ήδη στα μέσα Σεπτέμβρη και μπορεί να μην αισθάνεστε ακόμη ότι ήρθε το φθινωπορο αλλά έχει έρθει η εποχή που βλέπουμε κίτρινες κολοκύθες στα μανάβικα. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να σου έρθει στο μυαλό είναι το Halloween και λογικό. Όμως με μ αυτές τις κολοκύθες έχεις τόσες επιλογές για μαγείρεμα. Αλμυρά ή γλυκά, σούπες, πίτες, μαρμελάδες!


Ειδικά οι πίτες βγάζουν τόση νοστιμιά ειδικά σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς καρύδια, αμυγδάλα και φυστίκι Αιγινης.
Από σήμερα αυτόν τον συνδυασμό θα έχεις τη δυνατότητα να τον κανεις και pancakes. Και υπόσχομαι να σου δώσω ιδέες και συνταγες για περισσότερες δημιουργίες.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή προετοιμασία συγκριτικά με τις υπόλοιπες συνταγες για τα pancakes.

Υλικά:
250γρ κίτρινη κολοκύθα
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές τις σουπας φυστικοβουτυρο
3 κουταλιές της σουπας ζάχαρη
2 καρφακια γαρύφαλλο

Εκτέλεση:
Τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα την κολοκύθα μας και την ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Ζεστάνουμε σ ένα κατσαρολάκι το γάλα ελαφρώς και βάζουμε μέσα το γαρύφαλο την κανέλα και τη ζάχαρη. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε άρωμα από το γαρύφαλλο στο γάλα. Αφήνουμε το γάλα στην άκρη να κρυώσει μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο της Κολοκυθας.
Όταν ψηθεί η κολοκύθα την λιώνουμε μ ένα πιρούνι ή εναλλακτικά μπορείτε και στο μπλέντερ. Αφαιρούμε το γαρύφαλο από το γάλα και το προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και την κολοκύθα Σ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
Προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε από το χυλό με μια κουτάλα. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες από την μια πλευρά γυρίζουμε για ένα λεπτό από την άλλη και είναι έτοιμο. Συνεχίζουμε έτσι και με το. Υπόλοιπο χυλό μας.

Καλή επιτυχία.

Γιάννης Παράσχος