Πεντανόστιμα ρυζοκεφτεδάκια που προέρχονται από την Ιταλία. Αποτελείται από μια τραγανή κρούστα και ρύζι με τυρί που λιώνει στο εσωτερικό.

Υλικά

  • 8 φλιτζάνια έτοιμο κρύο ριζότο
  • 100 γρ. τυρί φοντίνα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ¾ φλιτζάνι αποψυγμένος αρακάς
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

 

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στους 180 °C.  Πάρτε στο χέρι σας περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας κρύο ριζότο πατήστε το ώστε μα γίνει μια ευθεία. Στη συνέχεια, προσθέστε περίπου 3-4 κομμάτια τυρί και 8-10 μπιζέλια, το σκεπάζετε μια άλλες 2-3 κουταλιές της σούπας ριζότο και στη συνέχεια το πλάθετε σε μπάλα.

Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο ξεχωριστό τηγάνι μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Για να ψήσετε, τα αραντσίνι, τοποθετήστε μια από τις μπάλες στο αλεύρι μετά στο μείγμα με το αυγό και τέλος στην τριμμένη. Βάλτε μερικές από τις μπάλες αραντσίνι στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί στο κέντρο. Σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.