Πραγματικά μαγικά! Όταν το νέο συναντά το κλασικό ένα εξαίσιο μπισκοτάκι με ξύσμα πορτοκαλιού γεννιέται.

Υλικά

Για τα μπισκότα

2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο το μοσχοκάρυδο

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα πεκάν

6 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1½ κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Κρυσταλλική ζάχαρη για topping

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο ζυμώνοντας μέχρι να μαλακώσει. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια κόβουμε τα μπισκότα μας με τη βοήθεια ενός κουπ πατ σε αστέρια. Ψήνουμε για 22 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο περιμένοντας για 2 λεπτά μέχρι να κρυώσουν λίγο. Τέλος με μια μεταλλική σπάτουλα απλώνουμε τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.