Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως λατρεύω τη μηλόπιτα. Μπορώ να μιλάω για τις διαφορετικές συνταγές όπου έχω δοκιμάσει με τις ώρες αλλά κυρίως αυτές που λατρεύω είναι εκείνες με το crumble. Να λοιπόν μια από τις πιο όμορφες συνταγές για ατομική μηλόπιτα με crumble σε ποτήρι.

Υλικά

Για το crumble

1/2 φλιτζάνι αλεύρι

1/2 φλιτζάνι βρώμη

1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Λίγο αλάτι

1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια

Για τη γέμιση:

3-4 μεγάλα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να μοιάζει η ζύμη με ψίχουλα ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουμε τη διαδικασία. Για τη γέμιση σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι, το λεμόνι, το γάλα και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη κανέλα και το αλάτι. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα μήλα και περιχύνουμε με το μείγμα ενώ στο τέλος προσθέτουμε απευθείας από το ψυγείο τη ζύμη για το crumble. Ψήνουμε για 35 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει για 10. Τέλος, τοποθετούμε τη μηλόπιτα σε ένα ποτήρι και σερβίρουμε.