Να ένας πρωτότυπος τρόπος για να σας βγάλουν το καπέλο για τις μαγειρικές σας ικανότητες με σοκολατένια αυγά που μέσα μοιάζουν να έχουν ασπράδι και κρόκο και όλα αυτά φυσικά είναι γλυκά.

Υλικά

6 σοκολατένια αυγά

1/2 φλ κρέμα γάλακτος

1/2 κγ χυμό λεμονιού

150 γρ philadelphia

1/4 φλ ζάχαρη άχνη

1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας

2 στημένα passion fruit χωρίς σπόρους

1 κγ βούτυρο

1 κγ μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή την κορυφή από τα αυγά στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια αυγοθήκη βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το philadephia, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτο. Χτυπάμε για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σαντιγί στο πρώτο μπολ ανακατεύοντας ξανά. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

 Για τον κρόκο τώρα, ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο μαζί με το βούτυρο και τον χυμό από το passion fruit  ανακατεύοντας συνέχεια και αφαιρούμε περιμένοντας να πήξει λίγο. Έπειτα γεμίζουμε το κέντρο του αυγού με μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε. Στη συνέχεια αφήνουμε για άλλα 30′ στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και σερβίρουμε