Το chicken parmesan αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες συνταγές με κοτόπουλο παγκοσμίως. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο, όμως σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Συχνά υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τα υλικά της συνταγής, καθώς οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρόκειται για ένα πιάτο με βάση την παρμεζάνα. Όμως το τυρί που χρησιμοποιείται είναι συχνά η μοτσαρέλα ή το provolone. Συνδυάζονται με πλούσια σάλτσα ντομάτας δίνοντας μια ιδιαίτερη γαστρονομική δημιουργία για μικρούς και μεγάλους!

Τι θα χρειαστούμε για τη συνταγή:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 αυγά
  • αλεύρι
  • panko (ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά διαθέσιμη στα σούπερ μάρκετ)
  • σκορδόσκονη
  • παρμεζάνα τριμμένη, μοτσαρέλα ή provolone
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και βουτάμε το κοτόπουλο μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Ανακατεύουμε το panko, με τη σκορδόσκονη και λίγη παρμεζάνα και ολοκληρώνουμε το πανάρισμα. Βάζουμε για 1 ώρα τα φιλέτα στο ψυγείο. Όταν τα δούμε να έχουν “δέσει” λίγο, τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρώνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη σάλτσα μας με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, αραιώνοντας ελαφρώς με λίγο νερό.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και καλύπτουμε κάθε φιλέτο με μπόλικο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικος μπακλαβάς με κρέμα τυριού!