Hint: Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις τη ζύμη, άσε όλα τα υλικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο θα τα ανακατέψεις πιο εύκολα και θα αναμειχθούν καλύτερα.

Hint 2: Less is more, όσο έχει να κάνει με το ανακάτεμα σε αυτή τη συνταγή. Σίγουρα δε θες να μην ανακατέψεις τα υλικά καθόλου, αλλά προσπάθησε να σταματάς όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε τα cookies σου να βγουν τραγανά (αντί για σκληρά).

Υλικά:

1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη

1/2 κούπα ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)

1/2 κούπα ζάχαρη καστανή

1 αυγό

1/4 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι baking powder

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ με έναν αυγοδάρτη (ή ακόμα και ένα κουτάλι), μέχρι να μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2′ μέχρι το μείγμα να θυμίζει κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ενσωματωθεί. Μόλις γίνει αυτό παίρνουμε μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι (ή βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα) και προσθέτουμε το αλάτι, το baking powder, τη βανίλια και, ύστερα, το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μη φαίνεται πια το αλεύρι, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Με ένα κουτάλι της σούπας ή παγωτού (ιδανικά το δεύτερο) τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα σε (2) ταψιά στα οποία έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 150ºC για 10-15′ και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα μετακινήσουμε (ή τα καταβροθχίσουμε).

Μικρά μυστικά:

Αν θες, μπορείς να κρατήσεις 1/2 κούπα από τα κομματάκια σοκολάτας και, αντί να τα προσθέσεις κατευθείαν στη ζύμη, να τοποθετήσεις μεμονωμένα κομματάκια πάνω σε κάθε μπισκότο ώστε να φαίνονται ακόμα πιο σοκολατένια στο μάτι.