Ένα συχνό πρόβλημα όταν πας να προσθέσεις φρούτα στη διατροφή σου είναι αυτό: Έχεις βγάλει ωραία ωραία το μηλαράκι σου, το ξεφλουδίζεις και πας να το κόψεις κομμάτια (ή το αρχίζεις στις δαγκωνιές, δε κρίνω). Το πρόβλημα είναι ότι κάπου στη μέση το μισό μήλο έχει γίνει καφέ… 

Πώς, λοιπόν, θα έχεις το μηλαράκι σου (ή τη μπανάνα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο που έχει την τάση να μαυρίζει) φρέσκο στη γεύση και την εμφάνιση; Απλά βάλε λίγο χυμό λεμονιού. Αλήθεια.

Αν φτιάχνεις smoothie από ένα τέτοιο φρούτο πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα, αν φτιάχνεις φρουτοσαλάτα πρόσθεσε χυμό λεμονιού στο dressing, αν ετοιμάζεις γέμιση για πίτα βάλε λίγο χυμό λεμονιού με τα υπόλοιπα υλικά και αν θες το φρουτάκι φρέσκο έχεις δύο επιλογές. Μπορείς να κόψεις το φρούτο σε κομμάτια και να τα βάλεις σε ένα μπολ με ελάχιστο χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας μέχρι τα κομμάτια να καλυφθούν από κάθε πλευρά ή μπορείς να τρίψεις τη σάρκα ενός λεμονιού πάνω σε κάθε εκτεθειμένο σημείο του φρούτου.

Το λεμόνι έχει την ιδιότητα να εμποδίζει την οξείδωση του φρούτου από τον αέρα και να διατηρεί το φυσικό χρώμα και τη γεύση του. Με αυτό το λεμονο-τρικ, μάλιστα, μπορείς και να φας το μισό φρούτο και να το διατηρήσεις μέχρι να το ξαναλιγουρευτείς…Όχι κι άσχημα για κάτι που θα σου πάρει 5 δευτερόλεπτα!

Εάν δε βρίσκεις λεμόνι ούτε για δείγμα, μπορείς να καλύψεις το φρούτο σου με μεμβράνη, αλλά δυστυχώς αυτό μπορείς να το εφαρμόσεις μόνο σε ένα φρέσκο μήλο ή μπανάνα και όχι σε κάποιο που θα πολτοποιήσεις ή θα μαγειρέψεις (προφανώς).