Κυριακάτικο Brunch στο σπίτι;

Υλικά

Για τη μπεσαμέλ

¼ φλιτζάνι (½ stick) ανάλατο βούτυρο

¼ φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις

1½ κούπες πλήρες γάλα

αλατοπίπερο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

Λίγο μοσχοκάρυδο

Σάντουιτς

8 λεπτές φέτες λευκό ψωμί

8 φέτες ζαμπόν

2 ½ φλ τριμμένη γραβιέρα

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Για την μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτοντας λίγο μοσχοκάρυδο και μουστάρδα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνουμε σε μια φέτα ψωμί ένα στρώμα μπεσαμέλ, σειρά έχει το ζαμπόν, αρκετή γραβιέρα,ψωμί πάλι, μπεσαμέλ, γραβιέρα και παρμεζάνα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 και ψήνουμε για 6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.