Με μόλις δύο υλικά μπορείς να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου και να απολαύσεις πάλι τη γεύση των αγαπημένων σοκολατένιων αυγών που έτρωγες μικρή.

Υλικά:

  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ. σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τη μαύρη σοκολάτα (σε κομμάτια) σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τη λιώνουμε σε μέτρια ισχύ. Αρχίζουμε με 30” στο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με άλλα 20”. Ανακατεύουμε πάλι και, αν δεν έχει λιώσει ακόμα, βάζουμε για άλλα 10”. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

Στη συνέχεια, σε ένα δίσκο τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και χύνουμε σε αυτό τη λιωμένη σοκολάτα. Απλώνουμε με το κουτάλι που την ανακατέψαμε μέχρι να γίνει μία στρώση όσο λεπτή και ό,τι σχήμα επιθυμούμε. Χτυπάμε το χαρτί στο δίσκο μέχρι οι φυσαλίδες του αέρα που είχαν παγιδευτεί στη σοκολάτα να ανέβουν στην επιφάνεια και να σκάσουν και ύστερα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.

Μετά από 5-10′ βάζουμε την κομματιασμένη λευκή σοκολάτα στο μπολ και λιώνουμε με ακριβώς την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήσαμε για τη μαύρη/γάλακτος. Χύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη λευκή και απλώνουμε με το ίδιο κουτάλι μέχρι να καλύψει τη στρώση της μαύρης σοκολάτας. Χτυπάμε το χαρτί στο δίσκο για μια τελευταία φορά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια οι φυσαλίδες του αέρα και προσθέτουμε οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο θέλουμε πριν τοποθετήσουμε τη μπάρα στο ψυγείο. Μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχεδιάκι με ένα κουτάλι, να προσθέσουμε χρωματιστή τρούφα, καραμέλες, marshmallows κ.λπ ή να την αφήσουμε τελείως απλή.

Μετά από 5-10′ στο ψυγείο η μπάρα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.