Μια φρέσκια λαχανοσαλάτα που είναι ιδανική για σερβίρισμα με αυτό το biker burger.

Συστατικά

Για την λαχανοσαλάτα

  • 100g μπιζέλια ή κουκιά
  • 1 μικρό πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο ή κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 1 μεγάλο βολβό μάραθου, κομμένο σε λεπτές φέτες σε σπιρτόξυλα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινο μήλο, τριμμένο
  • ½ λάιμ, μόνο χυμός
  • 1–2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά συμπεριλαμβανομένου βασιλικού, δυόσμου

Για το ντύσιμο

  • 2 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα μυρωδικά
  • πρέζα ζάχαρη

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τη λαχανοσαλάτα, βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση, προσθέστε τον αρακά ή τα φασόλια, ξαναβράστε το νερό και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια ανανεώστε σε κρύο νερό, στραγγίστε και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον αρακά ή τα φασόλια, το λάχανο, το κολοκυθάκι, το μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο και το μήλο και ανακατεύουμε. Ολοκληρώστε με το χυμό λάιμ και τα φρέσκα μυρωδικά.
  3. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ντύστε τη λαχανοσαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.