Ξεχάστε ένα φαγητό σε πακέτο και απολαύστε ένα μεσοβδόμαδο γεύμα που θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια με την εύκολη, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες γαρίδες tikka masala.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ tikka
  • 400 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ κουταλιά της σούπας ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 3 λοβοί κάρδαμου, λιωμένο
  • 200 γρ καστανό ρύζι μπασμάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα
  • 300 γρ ωμές βασιλικές γαρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας διπλή κρέμα
  • ½ μάτσο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • ψωμιά naan, ζεσταμένα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε σε μια λεία πάστα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πάστα κρεμμυδιού και τηγανίστε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίξτε την πάστα κάρυ και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και τους λοβούς κάρδαμου. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε, σκεπασμένο, για άλλα 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Μαγειρέψτε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

ΒΗΜΑ 3

Αφαιρέστε το κάρδαμο από τη σάλτσα κάρυ και πετάξτε το και, στη συνέχεια, χτυπήστε το με ένα μπλέντερ χειρός ή σε έναν καθαρό επεξεργαστή τροφίμων. Επιστρέψτε στο τηγάνι, προσθέστε τα αμύγδαλα και τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε με την κρέμα και τον κόλιανδρο. Σερβίρετε με το ρύζι και το ψωμί naan, αν θέλετε.