Ζεσταθείτε με μια πραγματικά απλή συνταγή μανιταρόσουπας. Κάντε το ιδιαίτερα ξεχωριστό χρησιμοποιώντας άγρια ​​μανιτάρια ή κρατήστε το “στη γη” με νόστιμα μανιτάρια κάστανου. Η κρέμα γάλακτος θα απογειώσει το αποτέλεσμα.

Συστατικά

  • 50 g βούτυρο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι, μόνο φύλλα
  • 600 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

Μέθοδος

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε απαλά τα πράσα και το σκόρδο για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να βγάλουν μεγάλο μέρος του νερού τους.
  2. Περιχύνουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε προσεκτικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά, κρατήστε το στην κατσαρόλα και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να χτυπήσετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Μοιράζουμε σε τέσσερα μπολ και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!