Μια ζεστή, απόλυτα υγιεινή και απολαυστική σούπα μπρόκολο για να περάσεις τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Συστατικά

  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1,2 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 400 γρ μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • Για τα τοστ
  • 7 φέτες ψωμί
  • 175 γραμμάρια τυρί, τριμμένο – τσένταρ, κόκκινο leicester ή οποιοδήποτε μπλε τυρί
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C/180C στον αέρα. Βάζουμε την πατάτα και τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε, χαμηλώνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα, μετά προσθέτουμε το μπρόκολο και λίγο καρύκευμα και μαγειρεύουμε για άλλα 4 -5 λεπτά. Ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί, στη συνέχεια επιστρέψτε στο τηγάνι και διατηρήστε τη ζεστή όσο φτιάχνετε τα τοστ.

ΒΗΜΑ 2

Χτυπήστε 1 φέτα ψωμί για να φτιάξετε ψίχουλα και στη συνέχεια ανακατέψτε το τυρί, το αυγό και τα κρεμμύδια. Απλώστε πάνω από 3 φέτες ψωμί και στριμώξτε την καθεμία μαζί με τις υπόλοιπες φέτες. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να γίνει τραγανό το εξωτερικό και να ροδίσει και να λιώσει στη μέση. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με τη σούπα.

Καλή επιτυχία!