Σίγουρα όταν σκέφτεσαι ένα κλασικό τοστ η πρώτη σου σκέψη δεν είναι να του απλώσεις μαρμελάδα, αλλά αυτή είναι η ώρα να το ξανασκεφτείς. Τα τοστ με τυρί και μαρμελάδα (jam and cheese, cheese and jelly κ.ο.κ.) είναι αγαπημένα από πολύ κόσμο για τον πολύ απλό λόγο ότι μόλις τα δοκιμάσεις θα “εθιστείς”!

Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις ένα είναι να ψήσεις το τοστ σου παραδοσιακά και ύστερα με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι βουτύρου να απλώσεις μία λεπτή στρώση μαρμελάδας στο ψημένο τοστ σου. Εάν θες μπορείς να απλώσεις το τυρί στη μία φέτα ψωμιού και τη μαρμελάδα στην άλλη και να τα ψήσεις μαζί. Αν το δοκιμάσεις, θα δεις ότι προτιμάς έναν από τους δύο τρόπους περισσότερο.

Όσον αφορά τις γεύσεις, εάν δοκιμάζεις το συγκεκριμένο συνδυασμό για πρώτη φορά θα σου συνιστούσα να παραμείνεις σε βασικές γεύσεις. Το δικό μου αγαπημένο τοστ, ας πούμε, είναι με επεξεργασμένο κίτρινο τυρί και μαρμελάδα φράουλα. Μπορείς να αντικαταστήσεις τη φράουλα με βερίκοκο, κεράσι ή όποια άλλη γεύση θες. Εάν θες να προχωρήσεις σε πιο gourmet καταστάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιο ενδιαφέρον τυρί όπως cheddar ή brie και να το συνδυάσεις εξίσου με την αγαπημένη σου μαρμελάδα.