Η συνταγή της πουτίγκας ψωμιού μπορεί να γίνει με όποιο είδος ψωμιού θέλετε εσείς. Η γεύση θα είναι υπέροχη αλλά ακόμα καλύτερη αν είναι “Φουρνίσματα Βοσινάκης”. Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια αλλά οι φίλοι σας!

Συστατικά:

  • 8 φλιτζάνια ψωμί Φουρνίσματα ΒΟΣΙΝΑΚΗ, κομμένο σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.
  2. Κόβουμε το ψωμί Φουρνίσματα ΒΟΣΙΝΑΚΗ σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, την παχύρρευστη κρέμα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τους κύβους του ψωμιού Φουρνίσματα ΒΟΣΙΝΑΚΗ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το ψωμί. Εάν χρησιμοποιείτε σταφίδες, προσθέστε τις στο μείγμα σε αυτό το σημείο.
  5. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 10-15 λεπτά για να απορροφήσει το ψωμί τα υγρά.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί 9×13 ιντσών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του ψωμιού.
  7. Ψήνετε την πουτίγκα ψωμιού για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να δέσει η κρέμα.
  8. Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
  9. Αυτή η πουτίγκα ψωμιού σερβίρεται πεντανόστιμα ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγο σάλτσα καραμέλας.

Η μάρκα Βοσινάκη παρουσιάζει τα «Φουρνίσματα ΒΟΣΙΝΑΚΗ», το νέο καθημερινό ψωμί, χωρίς συντηρητικά, που συνδυάζει τη γεμάτη και χορταστική γεύση με την ευκολία του συσκευασμένου ψωμιού. Ζυμωμένο με φυσικά προζύμια και επιλεγμένα άλευρα από εκλεκτά σιτηρά διατηρεί την φρεσκάδα του όλη την εβδομάδα.

Τα «Φουρνίσματα ΒΟΣΙΝΑΚΗ», περιλαμβάνουν τρεις επιλογές από αφράτα και μαλακά ψωμιά που συνοδεύουν ιδανικά κάθε φαγητό και ταιριάζουν σε κάθε ιδέα σνακ: τις προτάσεις επιτραπέζιου ψωμιού Προζυμένιο Σταρένιο και Προζυμένιο Ολικής Άλεσης καθώς και την καινοτόμα πρόταση Τοστ Φούρνου, χωρίς συντηρητικά.

Η διαδρομή της μάρκας “Βοσινάκη” ξεκινάει από την Ήπειρο των φουρνάρηδων, περνάει από την Κωνσταντινούπολη των γαστρονομικών αντιθέσεων και καταλήγει τη δεκαετία του 1930 στην Πάτρα, με τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού για την εποχή φούρνου. Τη δεκαετία του 1970 δημιουργείται η μονάδα παραγωγής φρυγανιάς και τα ξεχωριστά προϊόντα Βοσινάκη φτάνουν σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Πρόσφατα, η μάρκα ανανεώθηκε με νέο λογότυπο και νέες προϊοντικές προτάσεις που οι καταναλωτές αγάπησαν για την αυθεντική τους γεύση και τη διατροφική τους αξία.

Σήμερα, εξελίσσει ακόμα περισσότερο την επιτυχημένη αυτή συνταγή, δημιουργώντας με έμπνευση και αγάπη, τα «Φουρνίσματα ΒΟΣΙΝΑΚΗ», αυθεντικά ψωμιά απαράμιλλης ποιότητας που θα γράψουν την δική τους ιστορία στην καθημερινή μας διατροφή.

Με μεράκι Βοσινάκη!

ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΣΤΑΡΕΝΙΟ:

Ένα νέο καθημερινό ψωμί, χωρίς συντηρητικά, που διατηρεί την φρεσκάδα του όλη την εβδομάδα. Ζυμωμένο με φυσικά προζύμια και επιλεγμένα άλευρα από εκλεκτά σιτηρά, συνδυάζει τη γεμάτη και χορταστική γεύση με την ευκολία του συσκευασμένου ψωμιού. Μαλακό και αφράτο όλη την εβδομάδα, συνοδεύει ιδανικά το φαγητό σας και ταιριάζει σε κάθε ιδέα σνακ!

ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ:

Ένα νέο καθημερινό ψωμί, χωρίς συντηρητικά, που διατηρεί την φρεσκάδα του όλη την εβδομάδα. Ζυμωμένο με φυσικά προζύμια και επιλεγμένα άλευρα από εκλεκτά σιτηρά, συνδυάζει τη γεμάτη και χορταστική γεύση με την ευκολία του συσκευασμένου ψωμιού. Μαλακό και αφράτο όλη την εβδομάδα, συνοδεύει ιδανικά το φαγητό σας και ταιριάζει σε κάθε ιδέα σνακ!

ΤΟΣΤ ΦΟΥΡΝΟΥ:

Ένα νέο καθημερινό ψωμί του τοστ, χωρίς συντηρητικά, που διατηρεί την φρεσκάδα του όλη την εβδομάδα. Ζυμωμένο με φυσικά προζύμια και επιλεγμένα άλευρα από εκλεκτά σιτηρά. Μαλακό και αφράτο όλη την εβδομάδα, είναι ιδανικό για κάθε σνακ!