της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Είσαι κι εσύ από αυτούς που δεν μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε νόστιμα ,ζεστά ζυμαρικά φούρνου;

Μπορείς τώρα να τα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με ελάχιστα υλικά και σε πολύ λίγο χρόνο!
Τα feta baked pasta ήταν το trend του καλοκαιριού!

Τα είχαμε δοκιμάσει και εμείς & δεν σας τα είχαμε δείξει!

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 500 γρ ριγκατόνι
  • 500 γρ ντοματίνια βιολογικά
  • 200 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1 κ.γ. Θυμάρι ή ρίγανη
  • Λίγο μπούκοβο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα ντοματίνια με το λάδι κ όλα τα μπαχαρικά & μυρωδικά και αφήνουμε στο κέντρο του ταψιού την φέτα.

Βήμα 2: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά.

Βήμα 3: Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας αλλά τα αφήνουμε al dente!

Βήμα 4: Αφού βγάλουμε το ταψάκι μας από το φούρνο πατάμε με ένα πιρουνάκι τα ντοματίνια να λιώσουν και αναδεύουμε με τη φέτα δημιουργώντας τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε κ τα μακαρόνια μας κ σερβίρουμε όσο είναι και τα δυο ζεστά.

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214

Leave a Reply

Your email address will not be published.