Το να φτιάξεις τα δικά σου, σπιτικά κριτσίνια είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις και εμείς θα σου πούμε όλα τα μυστικά ώστε να πετύχουν σίγουρα! Με το να φτιάχνεις τα δικά σου κριτσίνια, αν μη τι άλλο, σίγουρα θα γλιτώσεις πολλά χρήματα και πολλά συντηρητικά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη δοκιμάσεις.

Υλικά:

1 δόση ζύμη για ψωμί 

Μια πρέζα αλάτι

Μια πρέζα πιπέρι

3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο

Μια πρέζα θυμάρι

Μια πρέζα ρίγανη

Προαιρετικά: σουσάμι, παπαρουνόσπορος, σκόρδο σε σκόνη ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει

kritsinia

Εκτέλεση:

Άπλωσε τη ζύμη σου με ένα πλάστη μέχρι να έχει πάχος περίπου 1 εκ. Πάρε ένα κοφτερό μαχαίρι και έχε δίπλα σου ένα μπολ με αλεύρι ή τη συσκευασία του αλευριού. Βούτα τη λεπίδα του μαχαιριού στο αλεύρι (συχνά-πυκνά) και κόψε τη ζύμη σε λεπτά, μακρόστενα κομμάτια.

Βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και λάδωσέ το καλά (με 1-1 ½ κουτάλι από το ελαιόλαδο). Τοποθέτησε κάθε μακρόστενο κομμάτι στο αντηκολλητικό χαρτί (δε χρειάζεται να αφήνεις πολύ χώρο ανάμεσά τους).

Ρίξε πάνω από τα άψητα κριτσίνια το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και ό,τι άλλα μυρωδικά θες (αν θες και ρίγανη, βάλε την στα κριτσίνια περίπου 5’ πριν τα βγάλεις από το φούρνο).

Ψήσε στους 170ºC για 10-15’. Μόλις δεις ότι έχουν ροδίσει άσε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και απόλαυσε ελεύθερα!