Το αγαπημένο μου κοκτέιλ είναι η μαργαρίτα. Ειδικά μόλις ανοίγει ο καιρός δεν μπορώ να αντισταθώ στην έντονη και ιδιαίτερη γεύση της. Έτσι αν και εσύ λατρεύεις τη μαργαρίτα και θέλεις να την απολαμβάνεις ακόμα και στο μπαλκόνι σου σου έχω παρακάτω μια τέλεια συνταγή.

Συστατικά

1 oz Cointreau                 3 cl Cointreau

2 oz Blanco Tequila         5 cl Blanco Tequila

1 oz fresh lime juice         2 cl fresh lime juice

Φτιάχνοντας την τέλεια Μαργαρίτα…

Βήμα 1

Βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού Margarita περιμετρικά με lime και το πιέζουμε σε αλάτι.

Βήμα 2

Βάζουμε τα συστατικά σ ένα shaker προσθέτοντας πάγο.

Βήμα 3

Κουνάμε καλά και στραγγίζουμε το μείγμα σε αλατισμένο ποτήρι μαργαρίτας.

Βήμα 4

Προσθέτουμε ως γαρνιτούρα, μία φλούδα lime

Πώς όμως δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο κοκτέιλ; Φτιάξε μια μαργαρίτα να στα πω

Cointreau_Nikki Beach_29-05-2018_14

Η αρχική συνταγή της Margarita ξεκίνησε από μία chic, κοινωνική Αμερικανίδα, την Margaret Sames, που το παρατσούκλι της ήταν Margarita. Σ’ ένα από τα θρυλικά πάρτυ της, αναμειγνύοντας τα αγαπημένα της αποστάγματα κατέληξε στην τέλεια συνταγή. Και έτσι το 1948, στο Acalpuco του Μεξικού, γεννήθηκε η Margarita, που περιελάμβανε δυο από τα αγαπημένα της αποστάγματα: Tequila & Cointreau.

Η Μαργαρίτα ερωτεύτηκε «με την πρώτη μίξη» το Cointreau το 1948, και όταν η Margarita Sames δημιούργησε την αυθεντική συνταγή cocktail έλεγε οτι: «Μαργαρίτα χωρίς Cointreau, είναι Μαργαρίτα χωρίς αλάτι!».

Από τότε και μέχρι σήμερα, η Μαργαρίτα έχει παντρευτεί με το Cointreau και αυτό το θρυλικό ζευγάρι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails που δεσπόζει σε όλες τις μπάρες ανά τον κόσμο. Σε τι οφείλεται όμως η διαχρονική επιτυχία του;

Δεν είναι μόνο η εξαιρετική της γεύση, αλλά και τα χαρακτηριστικά που τη συνοδεύουν. Μαζί με την Μαργαρίτα και το Cointreau, αιωρείται κάτι ιδιαίτερο στον αέρα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι οι δυο τους συναντήθηκαν στο Acapulco, τροπική διάθεση, εορταστική και χαλαρή ατμόσφαιρα, ρέτρο αλλά σύγχρονη κομψότητα, ηλιόλουστες μέρες … και ΑΓΑΠΗ πλαισιώνουν αυτό το old time classic cocktail!