Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από ένα λαχταριστό κομμάτι cake, το οποίο μπορεί να συνοδεύει το πρωινό σας καφέ ή το απογευματινό τσάι σας (τώρα που ο χειμώνας μας χτυπάει σιγά σιγά την πόρτα). Το σημαντικότερο είναι ότι το να φτιάξεις και να ψήσεις ένα cake είναι πανεύκολο και μπορείτε να το ετοιμάσετε σχεδόν σε ελάχιστο χρόνο (σε 1 ώρα και 30 λεπτά θα είναι έτοιμο). Εμείς επιλέξαμε να εμπλουτίσουμε το cake μας με σταφίδες, αλλά κάλλιστα μπορείτε να το κάνετε με σοκολάτα κακάο, δημιουργώντας έτσι μία μίνι σοκό-λαση! Για να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστείτε…

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 φλιτζάνι με καστανή ζάχαρη
  • 1 και ¼ ποτήρια νερό
  • 1/3 φλιτζανιού Μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 φλιτζάνια με σταφίδες
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το νερό και συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, την μαργαρίνη και τις σταφίδες. Μόλις βράσει, αφήστε το για 3 λεπτά πάνω στο μάτι και στη συνέχεια βγάλτε το από το μάτι και αφήστε το να κρυώσει.
  2. Στη συνέχεια θα πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Απλώστε το αλεύρι στην ειδική φόρμα ψησίματος και μετά συνενώστε το αλεύρι, με το baking powder, την μαγειρική σόδα και αλάτι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μείγμα με τις σταφίδες μαζί με το μείγμα με το αλεύρι και ρίξτε το στο ειδικό σκεύος ψησίματος.
  4. Ψήστε στους 165 βαθμούς κελσίου για 55 λεπτά. Για να δείτε εάν έχετε πετύχει το ψήσιμο, δοκιμάστε να βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα και εφόσον δείτε ότι όλα πήγαν ρολόι δεν έχετε παρά να το βγάλετε από το φούρνο και να το «τιμήσετε»!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.