Απίθανες και γευστικές φωλίτσες έτοιμες σε λίγη μόλις ώρα. Μια νόστιμη ιδέα για το τραπέζι της παρέας.

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας λάδι

200γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1½ κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

αλάτι και πιπέρι

180γρ γραβιέρα τριμμένη

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε ένα μέτριο μπολ. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για άλλα πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 15 λεπτά. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ξύδι για να σβήσουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο μείγμα μανιταριών. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε στη συνέχεια να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το τυρί. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια. Περνάμε με το χτυπημένο αυγό κάθε κομμάτι της σφολιάτας και προσθέτουμε στη μέση μια κουταλιά από το μείγμα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.