Ο μύθος λέει ότι δύσκολα θα βρεις κάποιον να μαγειρεύει έναν καλό σολομό. Η πραγματικότητα απέχει μίλια από αυτό καθώς μπορείς να φτιάξεις τον πιο νόστιμο σολομό μόνη σου.

Υλικά

6 κομμάτια σολομού

Λίγο αλάτι

½ φλ γλυκιά σάλτσα τσίλι

2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί αφού έχουμε καθαρίσει τον σολομό τοποθετούμε το κάθε φιλέτο πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι καθώς και με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε καλά ένα ταψί όπου θα τοποθετήσουμε στη συνέχεια τον σολομό καλύπτοντας με την υπόλοιπη μαρινάδα που υπάρχει. Ψήνουμε για 8 λεπτά αφαιρούμε αλείφοντας με τη σάλτσα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Σερβίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια.