Θέλεις κάτι γλυκό μακριά από τα συνηθισμένα; Τι λες για αυτή τη συνταγή;

Υλικά

Για τη σάλτσα βατόμουρο

120 γρ βατόμουρα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι

Για τη γέμιση

120 γρ τυρί μασκαρπόνε

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το τοστ:

6 φέτες brioche ψωμί για τοστ

3 αυγά χτυπημένα

3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

λίγο αλάτι

Βούτυρο για το ταψί

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ ανακατεύοντας.

Για τη γέμιση: Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Για να κάνουμε το γαλλικό τόστ:

Σε ένα τηγάνι ζεστάνουμε λίγο λάδι, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Τοποθετούμε το ψωμί στο μείγμα αυγών για να μουλιάσει 30 δευτερόλεπτα περίπου ενώ ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά. Τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά. Τέλος, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα τυριού πάνω στις φέτες, στη συνέχεια τα μούρα ενώ γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.