Είναι γνωστό ότι η σοκολάτα μπορεί να κάνει οτιδήποτε λίγο καλύτερο, οπότε ευκαιρία είναι να μάθεις κάποιες συμβουλές ώστε να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε κάθε περίσταση.

Hint: Λέγοντας μέρη εννοώ ποσότητες, δηλαδή αν μιλάμε για 1:1 και χρησιμοποιήσεις 100 γραμμάρια σοκολάτα, θα χρησιμοποιήσεις και 100 γραμμάρια κρέμας γάλακτος/ συμπυκνωμένου γάλακτος.

Ganache 1:2

Σε αυτό το είδος γκανάς, χρησιμοποιούμε ένα μέρος σοκολάτα για δύο μέρη κρέμα γάλακτος (ή συμπυκνωμένο γάλα για μια πιο ελαφριά επιλογή). Το αποτέλεσμα μοιάζει με σάλτσα σοκολάτας.

Ganache 1:1

Η τυπική γκανάς που χρησιμοποιούμε συνήθως, έχει ημίρρευστη μορφή με ένα μέρος σοκολάτα για ένα μέρος κρέμα γάλακτος/ συμπυκνωμένο γάλα. Συνήθως χρησιμοποιείται ως frosting (ή άλειμμα σε ό,τι επιθυμούμε).

Ganache 2:1

Αυτό το είδος έχει ως υλικά δύο μέρη σοκολάτας για ένα μέρος κρέμας γάλακτος ή συμπυκνωμένου γάλακτος. Είναι η καλύτερη επιλογή αν θες να φτιάξεις γρήγορα «σοκολατάκια».

Επιπλέον Επιλογές

Το καλύτερο ίσως πράγμα με τη ganache είναι ότι μπορείς να τη φτιάξεις όπως εσύ θες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρη, λευκή ή γάλακτος σοκολάτα και να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού, καραμέλα, κάποιο λικέρ ή οτιδήποτε άλλο απολαμβάνεις στη σοκολάτα σου.

Hint: Κρέμα γάλακτος μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν σκοπεύεις να φτιάξεις μια εύκολη, σοκολατένια mousse (χρησιμοποιώντας ganache 1:2-ή 1:1, δε κρίνω). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τη γκανάς να κρυώσει στο ψυγείο και ύστερα να τη χτυπήσεις στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές.

Μυστική Συνταγή: Ganache Merenda

Έχεις δοκιμάσει ποτέ γκανάς merenda; Αν όχι, ήρθε η ώρα. Η αναλογία είναι 2 μέρη άλειμμα πραλίνας φουντουκιού (4 κοφτές κουτάλια της σούπας π.χ.) για 1 μέρος κρέμα γάλακτος ή συμπυκνωμένο γάλα (2 κουτάλια της σούπας). Σαφώς μπορείς απλά να απλώσεις το άλειμμα στο γλυκό σου, αλλά η γκανάς έχει μια πιο ενδιαφέρουσα υφή και συνήθως ταιριάζει καλύτερα σε οποιοδήποτε γλυκό.